Expert bijeenkomst 28 maart 2012

Expertbijeenkomst 28 maart 2012

Op 28 maart 2012 vond de expertmeeting plaats in restaurant en congrescentrum De Betuwe. De opkomst was wederom groot met 75 deelnemers. Vanuit alle kernen in de regio waren professionals op de expertmeeting afgekomen om hun expertise te delen.

Presentaties

De middag- en avondvoorzitter, Jacobien Wagemaker - projectbegeleider De Zwangere Centraal, hield een inleiding. U kunt de presentatie van Jacobien hier downloaden:

Inleiding Jacobien Wagemaker

Vervolgens gaf Cornel Kirpestein, voorzitter van het project De Zwangere Centraal, haar inleiding van het project aangevuld met de bevindingen uit literatuur- en praktijk onderzoek naar de 5 thema's.

U kunt de presentaties van Cornel Kirpestein hier downloaden:

Project DZC Cornel Kirpestein

Literatuur- en praktijk Cornel Kirpestein

Hans Vlek ronde de presentaties af met een schets van het Op één lijn project  Alle ketenzorg onder één paraplu . Hans is medisch manager bij het Eerste Lijns Centrum Tiel (ECT) en projectleider.

U kunt de presentatie van Hans Vlek hier downloaden:

Project ECT Hans Vlek

Workshops

Na de presentaties  gingen we in 5 werkgroepen uiteen. Naar aanleiding van een casus, werd gezocht naar een antwoord op een aantal vragen. De gehele opzet van de workshop is, inclusief schema van de levensloop, hier te downloaden:

Opzet workshops 28 maart 2012

Gebruik werd gemaakt van een conceptvisie, een stroomschema casemangement, richtlijn Preconceptie zorg, Preventierichtlijn zwangerschap en kraamperiode NHG en een visueel landschap van betrokkenen bij geboortezorg.

Een aantal deelnemers hebben wij gevraagd hun ervaringen van de expertmeeting met ons te delen. Hun ervaringen zijn hier na te lezen.

Zelf kijken wij terug op een wel heel geslaagde avond. Informatie die is verzameld nemen we mee in de werkgroepen die aan de slag gaan met de standaard protocollen. Mocht je daaraan deel willen nemen laat dit dan even weten. Op korte termijn geven we aan hoe de werkgroepen van start gaan.

web statistics